André Kuipers bij het Corlaer College

Het Corlaer College is een middelbare school voor VMBO, havo en atheneum. Naast de normale, schoolse vaardigheden, die de leerlingen moeten bezitten om hun diploma te kunnen behalen, vinden wij het bij het Corlaer College ook heel belangrijk om de leerlingen een leuke tijd mee te geven. Dit om de ontwikkeling van leerlingen op het persoonlijk vlak ook te stimuleren. Zo zijn er op het Corlaer College regelmatig speciale evenementen, zoals het Techfestival en het TechLab dat in 2015 door André Kuipers geopend werd. Op deze manier is naar school gaan bij het Corlaer College niet alleen noodzakelijk kwaad voor de leerlingen, maar gaan ze met plezier naar school en ontwikkelen de leerlingen zich op meerdere vlakken.

Het TechLab van het Corlaer College

In het Corlaer College bevindt zich sinds 2015 een TechLab van 120 vierkante meter, dat geopend werd door André Kuipers. Dit laboratorium is bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met techniek en de mogelijkheden die dit biedt. Techniek is van groot belang in de huidige samenleving en er is een groot tekort aan technici. Daarom vinden wij het bij het Corlaer College van groot belang om hierop in te spelen.

Ook wanneer de leerlingen geen technici willen worden of niets voelen voor techniek op het eerste oog is er in het TechLab van het Corlaer College een manier om te werken vanuit persoonlijke interesses. De leerlingen worden gestimuleerd om zelf te komen met oplossingen voor problemen. Deze problemen worden in een rijke leeromgeving  uitgevoerd, onder meer met de 3D-printers die in het TechLab te vinden zijn. Daarbij leren de leerlingen van het Corlaer College niet alleen over techniek, maar leren ze ook vaardigheden die ingezet kunnen worden om problemen op te lossen.

Een school vol uitdagingen

Als leerling van het Corlaer College ga je niet alleen naar school om de vakken te volgen die verplicht zijn, maar leer je meer over de aspecten die interessant zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo probeert het Corlaer College voor iedere leerling een passende activiteit te vinden en zijn er jaarlijks dan ook vele uitdagingen te vinden in en rondom de school. Bij het Corlaer College streven wij ernaar om de middelbare schoolperiode een uitdagende en leerzame periode te maken, niet alleen wanneer het gaat om de standaard vakken, maar juist wat betreft de persoonlijke ontwikkeling en specifieke interesses van de leerlingen. Aansluiten bij de leerlingen die bij ons naar school gaan vinden wij dan ook van het grootste belang bij het Corlaer College.

Ook leren op het Corlaer College?

Het Corlaer College is voor alle leerlingen die op VMBO-, havo- of atheneumniveau hun eindexamen willen behalen. Wij streven ernaar het beste uit iedere leerling te halen, waardoor een individuele aanpak en aandacht voor iedere leerling bij ons centraal staat. Bij het Corlaer College zijn veel mogelijkheden, door de breedte van de school, om door te stromen waar kan en af te stromen waar nodig. Zo kunnen wij voor elke leerling het beste aanbod aan scholing bieden en komen uit de wijde omgeving leerlingen naar Nijkerk om hier hun middelbare schoolperiode op een leuke en leerzame manier vorm te geven.