Bent u verslaafd? Laat u doorverwijzen naar onze verslavingszorg

Het is erg moeilijk om uzelf ervan te overtuigen dat u hulp nodig hebt als u jarenlang in een bepaald tamelijk ongezond leefpatroon bent vastgeroest. U denkt dat u bepaalde middelen nodig hebt en de gedachte aan verslavingszorg komt niet bij u op. Ook “gezonde” mensen kunnen verslaafd zijn. Denk aan nicotine, werken of aan koffie. De vraag in hoeverre het hier gaat om geestelijke dan wel lichamelijke verslaving is een lastige. Voor dergelijke verslavingen is verslavingszorg niet nodig. Er zijn andere manieren van hulp, ook al komt er weleens geestelijke gezondheidszorg bij kijken, om daar vanaf te komen. Nee, u hebt verslavingszorg nodig als u verslaafd bent aan drugs, aan drank of aan gaming. Wellicht moet u worden opgenomen in een kliniek. Laten we daarbij voorop stellen dat dit niets is om u voor te schamen. In het ergste geval wordt u daar geplaatst om u tegen uzelf in bescherming te nemen. Het kan daarbij zelfs gaan om een rechterlijk bevel. Maar de meeste mensen laten zich door bijvoorbeeld hun huisarts, psycholoog of psychiater doorverwijzen naar de verslavingszorg. Hier kunt u zolang het nodig is afkicken en vervolgens leren leven zonder verslavende middelen. U krijgt bij solutions-center.nl letterlijk de middelen in handen om met een schone lei te beginnen. Natuurlijk zult u dit litteken voor de rest van u leven bij u dragen. Maar het kan juist kracht geven: u wilt niet terug naar de tijden van verslaving en het leed dat u met u meebracht.

Verslavingszorg is in vele gevallen van levensbelang

Verslavingszorg heeft een grote impact op het leven van degene die verslaafd is. Dat geldt ook voor diens vrienden, familieleden, partner en kinderen. Daarom bieden we voor hen ook bijeenkomsten aan en zijn er bezoekuren zodat u de patiënt kunt bezoeken en kunt blijven motiveren.

  • Het is zeker niet altijd nodig om opgenomen te worden in onze kliniek als verslavingszorg noodzakelijk is. Bij alcoholisme en mildere drugsverslavingen zijn deeltijdbehandelingen doorgaans doeltreffender.
  • We bieden tevens speciale familieprogramma’s aan waar de familie wordt betrokken bij de nazorg. De familie krijgt het meestal het zwaarst te verduren als er sprake is van verslaving.
  • U krijgt altijd passende verslavingszorg als u zich aanmeldt, als u wordt doorverwezen of wordt gedwongen.

Het is erg belangrijk dat u er open ingaat want dan kunt u snel genezen worden. Als u echt inziet dat het niet nodig is om iedere dag te gebruiken en te drinken dan hebt u al een goede stap gezet. Uw lichaam zal zich daar flink tegen verzetten en ook uw rationele vermogens krijgen het zwaar te verduren. Uw lichaam maar ook het emotionele deel van uw brein wil alcohol of een ander verzetje. Daar zult u flink tegen moeten vechten. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Onze verslavingszorg is professioneel en staat u in deze moeilijke tijden vanzelfsprekend bij.

We bieden houvast als u dat nodig hebt

U vindt ons centraal in het midden van het land. Wilt u graag iets meer weten over verslavingszorg en waar bijvoorbeeld de bekende 12 stappen bij alcoholisme uit bestaan? Kijk dan direct op de website. Hebt u het idee dat u verslaafd bent? Dan kunt u online alvast een testje doen. Komt er een hoog risico uit? Ga dan direct naar uw huisarts. Hij of zij kan altijd beter beoordelen of verslavingszorg nodig zal zijn. Hij kan u vervolgens bijvoorbeeld naar ons doorverwijzen en dan kan het genezingsproces in gang worden gezet. We bieden overigens maar liefst 8 behandelcentra in zowel Nederland als België. Kijk online naar alle vestigingen van SolutionS.