Cursus online marketing

Werk jij als marketingadviseur? Dan moet je zeker een cursus online marketing volgen als je dit nog niet hebt gedaan! Voor de jongere generaties is het niet meer dan logisch dat deze activiteiten tegenwoordig voornamelijk online verlopen, maar de mensen die al langer in het vak zitten, zullen meer opgeleid zijn wat betreft activiteiten op het gebied van kranten, televisie, reclamefolders en dergelijke. Daarmee red je het tegenwoordig echt niet meer en daarom is een cursus online marketing voor iedereen die in deze branche werkt of wil werken ook echt een aanrader! Het belang hiervan wordt wel duidelijk als we ons eigen gedrag even analyseren. Hoe veel tijd breng jij zelf online door? Als jij iets wilt kopen, zoek jij dan ook niet online naar zaken waar je daarvoor terecht kunt? En doe je ook de aankoop niet vaak via het internet? Bovendien, we hebben bijna allemaal één of meerdere accounts op diverse sociale media. Een cursus online marketing is dus echt van belang voor iedere marketingadviseur!

Basis cursus online marketing

Als jij je nog nooit hebt beziggehouden met deze materie, dan is het aan te raden om te beginnen met een basis cursus online marketing. Deze kun je volgen bij Saxion. Zij bieden een traject voor je aan dat bestaat uit verschillende modules. Hierin leer je:

  • het optimaliseren van websites voor zoekmachines (SEO)
  • het opzetten van een advertentiecampagne via Google AdWords
  • het onderhouden van de genoemde campagne
  • het analyseren van bezoekersgedrag met behulp van speciale software
  • hoe efficiënte e-mailmarketing eruit ziet

Iedere module van deze cursus online marketing bestaat uit drie weken en aan het eind van deze periode schrijf je steeds een rapportage. Alles wat je leert pas je toe op een website van jezelf en in je rapportage laat je daar de resultaten van zien. Je leert dus niet alleen theoretisch, maar je gaat hier ook meteen in de praktijk mee aan de slag. Zo zie je het best of je het allemaal goed begrepen hebt en wat de resultaten zijn van een goede marketingstrategie. Uiteraard kan je docent je aanwijzingen geven over wat je nog niet optimaal opgepakt hebt en hoe je dat beter had kunnen doen. Zo zie je het resultaat van je cursus online marketing dus ook meteen in de praktijk!

Voor gevorderden

Heb jij eenmaal de basis onder de knie, dan is het tijd om door te gaan met de cursus online marketing voor gevorderden. Er valt namelijk nog veel meer te leren dan de zaken die we hierboven genoemd hebben en om echt een goede marketingstrateeg te worden, is het van belang om zoveel mogelijk kennis op dit gebied te vergaren. Wat leer je nu in de Advanced cursus van Saxion? Hierin komt bijvoorbeeld aan bod hoe je met Google Analytics kunt werken en hoe je hiermee digitale analyses kunt maken. Ook worden in de gevorderde cursus online marketing zaken uit de basiscursus verder uitgediept. Je leert nog meer over Google Adwords bijvoorbeeld. Maar ook leer je over Search Advertising, Shopping Advertising en Mobile Advertising. Ook hier wordt er weer in overzichtelijke modules gewerkt, met afgebakende onderwerpen. Heb je het gehele traject doorlopen, dan ontvang je van Saxion een certificaat hiervoor. Dit maakt je voor werkgevers zeker aantrekkelijker en als je voor jezelf werkt, kun jij je opdrachtgevers hiermee laten zien dat jij je mannetje staat op dit gebied! Het is dus zeker van toegevoegde waarde om een dergelijke training te volgen. Loopt jouw kennis op dit gebied ook wat achter en kun jij wel een cursus online marketing gebruiken? Dan is Saxion daarvoor dus het juiste adres!