Hondenfietsmand

Samen met je hond er op uit trekken is natuurlijk ontzettend leuk en met een hondenfietsmand wordt het ook heel erg eenvoudig! Veel mensen denken dat ze eigenlijk alleen maar met de auto kunnen gaan als zij samen met hun viervoeter op stap willen gaan. Uiteraard is dit een optie, maar samen fietsen is ook echt mogelijk! Je kunt er dan voor kiezen om je grote vriend naast jouw stalen ros mee te laten rennen, maar met kleinere hondjes is dit geen doen, die kunnen het tempo niet aan. Grotere honden kunnen het tempo vaak wel bijbenen, maar kunnen niet altijd de lengte van de afstand aan. Een hondenfietsmand is dan ideaal! Maak je hier gebruik van, dan hoef je niet altijd per definitie meer met de auto weg te gaan als je met je trouwe dierenvriend ergens naar toe wilt gaan en je kunt zo lekker samen genieten van de frisse lucht! Dit geeft je dus veel meer mogelijkheden om er met elkaar op uit te trekken en om in beweging te komen. Uiteraard is het wel zo dat een hondenfietsmand niet geschikt is voor grote en zware honden. In de eerste plaats omdat je ze er niet zelf in kunt tillen. In de tweede plaats omdat een mand waar zij in zouden passen niet op fietsen past en tot slot omdat het hoge gewicht de balans verstoort. Voor grotere dieren is een fietskar veel beter geschikt.

Verschillende soorten hondenfietsmand

Ga je naar fietsmanden kijken, dan zul je ontdekken dat er heel veel verschillende soorten te krijgen zijn. In de eerste plaats bestaat er verschil wat betreft de plek waarop de hondenfietsmand bevestigd wordt. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • voor op het stuur
  • boven op de bagagedrager
  • aan de zijkant van de bagagedrager

Het zal waarschijnlijk voor zich spreken dat je aan het stuur eigenlijk alleen de kleinste hondjes kunt vervoeren, anders wordt het gewicht dat aan het fietsstuur komt te hoog om nog stabiel te kunnen rijden. Het voordeel van een hondenfietsmand die aan het stuur of aan de zijkant van de pakjesdrager komt, is dat deze vaak heel eenvoudig afneembaar zijn. Je kunt ze zo loshalen en je hondje vervolgens in de mand dragen terwijl jij aan stukje gaat lopen. De exemplaren die bovenop de bagagedrager bevestigd worden, worden vaak echt aan het frame vastgezet. Je kunt ze er dus vaak niet zomaar even aftillen, maar het betekent wel dat de hondenfietsmand echt stevig bevestigd is en goed aan het frame van je stalen ros zit.

Vergelijk diverse varianten bij Tinki.nl

Wie een hondenfietsmand wil gaan kopen, die moet zeker eens gaan kijken bij Tinki.nl. Deze site richt zich op het vergelijken van producten van verschillende merken die artikelen voor honden maken en geeft bovendien aan waar je deze kunt kopen en tegen welke prijs. Dat maakt het vergelijken van de verschillende opties die je hebt als het aan komt op hondenfietsmanden dus een stuk eenvoudiger! Bij iedere hondenfietsmand die zij op de website hebben staan, kun je vinden van welk merk deze is en wat de producteigenschappen zijn. Zo zie je snel of het aansluit bij jouw wensen of niet. Vind jij een van de manden echt helemaal ideaal, dan kun je dus ook meteen zien bij welke webshop je deze aan kunt schaffen en hoeveel je daarvoor zou moeten betalen. Zo weet je dus zeker dat je een goed geïnformeerde keuze maakt en dat je niet teveel betaalt. Wie een hondenfietsmand aan wil gaan schaffen, doet er dus goed aan om eerst eens te kijken op Tinki!