Ik zoek een ghostwriter, help jij mij?

Een ghostwriter, de een heeft er wel eens van gehoord, de ander nog nooit. Allereerst maakt de titel al een heleboel duidelijk, ik zoek namelijk een ghostwriter. Omdat ik zeker wil weten dat iemand mij kan helpen wil ik je eerst uitleggen wat een ghostwriter precies is. Een ghostwriter weet met de juiste toon en met de juiste woorden iedereen te raken, het gehele publiek, zodat iedereen wordt bereikt. Wat valt hierover nog meer te vertellen ?Bijvoorbeeld dat er veel mensen een ghostwriter inhuren, ik ook. Ik zoek niet als enige een ghostwriter, dat zijn er veel meer om mij heen. Bijvoorbeeld de volgende personen:

  • Mensen die beroemd zijn
  • Mensen uit de politiek
  • Mensen die hoge functies bekleden in het zakelijke leven

Zoals genoemd is het moeilijk om talentvolle schrijvers te vinden, een ghostwriter inhuren doe je dus vooral als je niet zo goed bent in schrijven of geen tijd hebt, het laatste geval ben ik. Ik ben namelijk hele dagen aan het werk en vooral bezig met andere dingen. Het is daarom moeilijk voor mij om ook nog bepaalde teksten te maken – naast mijn dagelijkse werkzaamheden. In de avond plof ik liever op de bank omdat ik dan een lange dag achter de rug heb gehad, maar niet zonder een wandeling te hebben gemaakt natuurlijk. Ik zoek dus een ghostwriter omdat ik het dan wat rustiger krijg. Hopelijk kun jij om je heen kijken of jij mensen ziet die geschikt zijn. Ik zoek dus een ghostwriter. Maar waarom nog meer, welke redenen zijn er nog meer te bedenken? 

Ik zoek een ghotwriter, maar waarom nog meer? 

Waarom zoek ik een ghostwriter? Dit is een van de eerste vragen die ik terugkrijg als ik bezig ben met rondvragen en zoeken. Waarom zoeken mensen een ghostwriter en waarom zoek ik een ghostwriter? Een van de redenen is dat het schrijven van een goede tekst veel tijd heeft. Veel tijd hebben veel mensen niet, waardoor het kan zijn dat sommige mensen Ć¼berhaupt niet eens kunnen schrijven. Daarnaast speelt een gebrek aan talent een te grote rol. Het gevoel voor taal is iets dat je moet hebben en valt lang niet altijd aan te leren. Het is dus niet gek dat veel mensen – net als ik – mensen zoeken om voor hen de teksten te schrijven en er zo ook voor zorgen dat mensen zoals ik zich kunnen richten op andere belangrijkere dingen. 

Schrijven door robots?

Het is volgens mij al bijna zover, dat alles automatisch wordt gedaan. Schrijven door robots, zou het dan betekenen dat ik niet het volgende hoef te zeggen: ik zoek een ghostwriter, maar ik zoek een robot die mijn teksten schrijft? Het is een kwestie van tijd voordat de wereld zo ver is dat schrijven niet meer door mensen wordt gedaan maar deze werkzaamheden voornamelijk worden ingevuld door robots. Toch blijf ik van mening dat de beste schrijvers toch van vlees en bloed en niet van andersoortig materiaal zijn gemaakt, voorlopig blijf ik daarbij. Tot het tegendeel natuurlijk is bewezen. Tot die tijd hoop ik dat jij mij helpt, want ik zoek nog altijd een ghostwriter!