OSINT, wat is dat?

anti-crime-academy - OSINTMisschien hebt u onlangs de term ‘OSINT’ wel eens horen vallen en bent u zich af gaan vragen wat deze wel niet inhoudt. Het is een feit dat er ontzettend veel mensen zijn die niet weten wat dit precies is. En daarom is het heel goed dat wij u op dit moment even treffen. Volgaarne willen wij namelijk eventjes van deze gelegenheid gebruik maken om u uit te leggen wat OSINT eigenlijk is en wat dit voor u kan betekenen. Het gaat hier om de afkorting van Open Source Intelligence, wat verwijst naar de een intelligente manier van het verzamelen van gegevens vanuit de openbaarheid. Dit wordt vooral ingezet bij het bestrijden van criminaliteit en fraude, op wat voor vlak dan ook. Door middel van een speciale OSINT opleiding kunnen mensen leren om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen en inlichten op te sporen over dingen die niet in de haak zijn. Dit is namelijk een grote uitdaging. Men zou wellicht zeggen dat nu alle informatie openbaar op het wereldwijde web beschikbaar is, alle gegevens ook gemakkelijk verzameld kunnen worden. Helaas is dit niet het geval, omdat er zowel bij het opsporen als het analyseren nogal wat komt kijken. En daarover doen wij u in de volgende alinea graag iets meer uit de doeken. Lees dus gerust even verder om meer te weten te komen over dit boeiende onderwerp.

Wilt u verder als OSINT specialist?

Als OSINT uw interesse inmiddels wel heeft gewekt, dan kan het goed zijn dat er uw werk van wilt maken. Misschien werkt u nu al in deze branche, maar dan bijvoorbeeld als advocaat in criminaliteitsrecht. Maar misschien wilt u eens wat anders, waar u wat meer uitdaging aan zult beleven. Dan raden wij u zeker aan om even een kijkje te nemen op onze website, dat is anti-crime-academy.com. Hier kunt u namelijk alles te weten komen over de specifieke OSINT opleiding, die u opleidt om openbare inlichtingen te vergaren ten behoeve van het oplossen van bijvoorbeeld fraudezaken. De Anti Crime Academy staat zeer hoog aangeschreven en biedt dan ook alleen maar trainingen aan op hoog niveau. Wij zijn het enige adres in heel Europa waar u een algemeen erkend diploma kunt halen in Open Source Intelligence, kortweg OSINT genoemd. Ook besteden wij in de opleiding aandacht aan SOCMINT, een tak van speurwerk die zich richt op gegevens die via social media worden verstrekt. Kortom, u wordt breed gespecialiseerd in bent na het behalen van het diploma dan ook breed inzetbaar als speurder.

Heeft u nog vragen over ’t een of ’t ander?

Klinkt dit u nou allemaal wel als muziek in de oren, maar zou u eerst nog graag eventjes wat meer willen leren over het fenomeen OSINT? Of wilt u juist weten waar wij in de opleiding allemaal aandacht aan besteden? Schroom dan niet en neem vandaag nog even contact op met de Anti Crime Academy. U kunt dit op veel verschillende manieren doen:

  • Ten eerste kunt u ons een e-mail sturen, met daarin uw vraag over OSINT en de bijbehorende opleiding
  • Ten tweede is het een optie om ons te bellen, als u direct wilt overleggen met onze vriendelijke en deskundige medewerkers
  • Ten derde zou u ook het contactformulier op anti-crime-academy.com in kunnen vullen, waarna u zo spoedig mogelijk een reactie van ons zult ontvangen op het door u achtergelaten e-mailadres.

Wij hopen in ieder geval zo spoedig mogelijk iets van u te horen, zodat we samen verder kunnen denken over de toepassing van OSINT. Graag tot ziens!