Personal coach

Eelcosmit - Personal coachHeb jij ook last van onrust in je leven? Ben je ontevreden met je werk? Kun je geen balans vinden tussen werk en privé? Dan is het verstandig om een personal coach in de arm te nemen. Een verstoorde balans kan er immers voor zorgen dat je last krijgt van stress en uiteindelijk kun je hier overspannen van raken. Ook als je nog niet zo ver bent dat je deze risico’s loopt, kan een personal coach je toch helpen bij het verbeteren van je leven. In ieders leven en ieders werk zijn immers wel obstakels te vinden, zaken die beter zouden kunnen of punter waarop je vastloopt. Door op tijd hier na te kijken en hier aan te gaan werken, voorkom je dat je daadwerkelijk het punt bereikt dat je tegen een burn-out aanloopt. We weten allemaal dat dit een vervelende ziekte is, een die je liever niet wilt krijgen. Vermoed jij dat je deze kant op gaat? Dat je, als je zo doorgaat met je leven, een groot risico hier op loopt? Neem dan contact op met een personal coach. Deze kan je helpen met het herstellen van de balans in je leven. Hij kan je helpen met het verbeteren van zowel je werksituatie als je persoonlijke leven. Door tijdig contact met een dergelijke professional te zoeken, voorkom je dat je uitgeblust raakt en dat een personal coach alleen niet meer voldoende is om orde op zaken te stellen. Niemand wil immers graag in de ziektewet belanden of zijn onderneming op moeten geven omdat hij het werk niet meer uit kan voeren. Als je een disbalans ervaart tussen de verschillende delen van je leven, dan is het dus zeer aan te raden om contact op te nemen met een personal coach en aan verbeteringen te gaan werken.

Personal coach kan je helpen

Voor wat voor soort problemen kun je nu precies een personal coach inschakelen? Dat varieert enorm. Een personal coach kan je bijvoorbeeld helpen op de volgende gebieden:

  • je hebt een laag energieniveau, je zit vast en haalt niet alles uit je leven
  • je bent niet meer enthousiast over je werk, je voelt je verveeld en leeg
  • je moet belangrijke knopen doorhakken, maar hebt niemand die hier met jou over kan sparren
  • je bedrijf groeit niet snel genoeg en je zou graag meer omzet en winst willen maken
  • je mist een focus, een drijfveer in je leven
  • je bedrijf loopt goed, maar je relatie loopt vast
  • je hebt een sparringpartner nodig, iemand op wie je ideeën kunt loslaten en die met je meedenkt
  • je hebt een zakenpartner, maar zou eigenlijk alleen verder willen gaan

Het mag duidelijk zijn dat het heel veel verschillende zaken zijn waarvoor je bij een personal coach terecht kunt. Overeenkomst tussen al deze problemen is dat ze leiden tot vermoeidheid, rusteloosheid en besluiteloosheid. In gesprekken met een goede personal coach kom je erachter wat jij graag wilt, hoe jij je leven zowel zakelijk als privé graag in zou willen richten. Doordat een personal coach niet alleen maar luistert en jou je verhaal laat doen, maar ook tegen je ingaat en echt het gesprek met je aan durft te gaan, kun je veel beter tot echte oplossingen komen. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken hoe je het best aan je zakenpartner vertelt dat je alleen verder wilt. Of welke zaken nu echt belangrijk zijn in jouw leven, waar jij eigenlijk je focus op zou willen leggen. Door op deze manier je leven aan te pakken, pak je ook je vermoeidheid en rusteloosheid aan. Je krijgt weer een duidelijk doel om naar toe te werken en daardoor wordt je rustiger en zekerder van je zaak.

Eelco Smit

Er zijn veel mensen die zich personal coach noemen, maar uiteraard is niet iedereen even goed in dit werk. Bij de keuze voor iemand is het eerst belangrijk om op te letten of deze persoon is aangesloten bij relevante instanties en of hij of zij een relevante opleiding heeft gedaan. Een goede keus op dit gebied is personal coach Eelco Smit. Hij is gecertificeerd NLP Practitioner, is lid van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en is Associate Certified Coach bij de International Coach Federation. Dit geeft aan dat hij voldoende kwalificaties heeft om dit beroep daadwerkelijk goed uit te kunnen voeren. Wat maakt Eelco Smit nu tot een goede personal coach, afgezien van de opleiding die hij heeft gedaan? Een goede coach heeft zelf ervaring met de zaken waar het om gaat en dat is bij Eelco Smit niet anders. Zelf heeft hij eerst gewerkt bij grote bedrijven en daarna als zelfstandig ondernemer. Dit heeft hem inzicht gegeven in processen waar mensen tegenaan lopen. Naast ondernemer is hij ook echtgenoot en vader, hij weet dus dat niet alleen het zakelijke aspect belangrijk is, maar dat ook privézaken van belang zijn voor een leven dat in balans is. Door zijn ervaring is hij een uitstekende personal coach, hij is iemand met wie je kunt sparren, aan wie je zakelijke ideeën kunt toetsen. Hij is klankbord, sparringpartner en strateeg ineen. Al vele honderden mensen heeft hij weten te helpen met het verbeteren van zowel hun zakelijke als hun privéleven. Hij heeft mensen geleerd het beste en het meeste uit zichzelf te halen, zonder dat dit ten koste gaat van hun balans. Vanwege al deze zaken is Eelco Smit dus een uitstekende personal coach.