Rouwfotograaf

Een verlies van een dierbare is al moeilijk genoeg, het regelen van alles wat er bij het afscheid komt kijken maakt dat u in een emotionele achtbaan terecht komt waarbij aan vele zaken moet worden gedacht. Daarin kan een uitvaartverzorging u veel regelwerk uit handen nemen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Toch is het fijn om op het afscheid op een andere manier terug te kijken en alle mooie momenten nog eens weer terug te halen. Een rouwfotograaf kan hierbij een uitkomst zijn. Zij leggen de momenten vast waaruit u troost kunt putten na het toch al zo moeilijke afscheid en helpen u bepaalde dingen weer te herinneren. Van wie was ook alweer dat prachtige boeket dat naast de kist stond, of wie van de vrienden hield die mooie toespraak waarbij er toch ook ruimte was voor een lach? A3aNa uit Oosterhout is hiervoor de uitgelezen rouwfotograaf die precies weet welke momenten belangrijk zijn om vast te leggen en deze emotionele, maar mooie herinneringen weer terug te halen in uw gedachten.

Nan Boudewijns, rouwfotograaf

Nan Boudewijns had al jaren fotografie als hobby en heeft zelf al veel dierbaren verloren. Ze weet als geen ander hoe fijn het kan zijn om alles naderhand nog eens terug te kijken. Dat heeft er mede voor gezorgd dat Nan ook besloot om het fotograferen tijdens een uitvaart ook voor anderen te doen. Foto’s vormen, juist speciaal voor kinderen, een goed aanknopingspunt om te praten over het verlies en gemis van een dierbare. Deze kunnen goed helpen om alle emoties die horen bij een rouwproces te verwerken. Ook voor mensen die niet bij een afscheid aanwezig kunnen zijn kunnen zich zo een goed beeld vormen zodat ook zij de mooie, dierbare herinneringen kunnen mee beleven. Nan Boudewijns vindt haar beroep enorm fijn want de dankbaarheid van de mensen is heel groot en stimuleert haar elke keer weer om alles zo mooi mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat. Wat zij erg belangrijk vindt is dat het fotograferen op een discrete wijze met respect naar de nabestaanden en alle aanwezigen gebeurt. Daarnaast houdt ze zelf van detailfoto’s zoals bijvoorbeeld een hand op de kist of een rollende traan op een wang. Ieder beleeft een uitvaart op zijn of haar eigen manieren het is dan ook heel dankbaar om deze momenten, hoe klein dan ook, vast te leggen. Deze vaak vergeten herinneringen in een moeilijke periode kunnen later van onschatbare waarde zijn en juist dat kan een reden zijn om een rouwfotograaf bij een afscheid te betrekken.

Waarom kiezen voor rouwfotograaf A3aNa?

  • Weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om de belangrijkste herinneringen tijdens een uitvaart vast te leggen.
  • Werkt op zeer discrete wijze en toont respect.
  • Overlegt vooraf met u of de uitvaartverzorger van welke momenten u wilt dat er foto’s worden gemaakt
  • Fotografeert met passie en weet als rouwfotograaf de juiste details van een afscheid vast te leggen en weer te geven.

Nan Boudewijns van A3aNa begrijpt als geen ander hoe bijzonder en waardevol foto’s kunnen zijn. Ze vormen immers een goed aanknopingspunt om te praten over het verlies van een dierbare en bieden troost. Al hebt u direct na een afscheid niet meteen de behoefte om de foto’s te bekijken, ook na maanden kunt u die behoefte wel hebben. Dat is een goede reden om te kiezen voor een rouwfotograaf. En juist voor kinderen maakt het doorbladeren van een foto album het makkelijker om alle aspecten van de dood en het afscheid van een naaste te bespreken en te verwerken. Neem voor meer informatie contact op met rouwfotograaf A3aNa.