Stropdassen

StropdassenStropdassen lijken maar een klein onderdeel van uw totale outfit uit te maken, toch bepalen ze zeer het totaalplaatje. Het is immers een kledingstuk wat in het oog springt, dus is het ook belangrijk dat u kiest voor een geschikt exemplaar. Wat dat is, is natuurlijk helemaal afhankelijk van de situatie. Er zijn natuurlijk ook verschillende situaties te bedenken waarin u wel een kostuum zou dragen, maar waarin een das helemaal niet noodzakelijk is. Daarnaast zijn er uiteraard heel veel verschillende situaties waarbij stropdassen absoluut wel op hun plaats zijn. Zo draagt u deze bijvoorbeeld naar uw werk, maar ook als u een officiële gelegenheid moet bezoeken, zoals een bruiloft of een begrafenis, dan hoort een stropdas er natuurlijk gewoon bij. Het spreekt echter voor zich dat bij deze verschillende gelegenheden ook verschillende soorten stropdassen horen. Tijdens een begrafenis dient deze onopvallend aanwezig te zijn, de kleuren dienen sober te zijn en er mogen geen afbeeldingen op staan. Gaat iemand trouwen, dan draagt u natuurlijk juist een heel fleurig exemplaar. Wat voor soort stropdassen voor uw werk geschikt zijn, dat hangt natuurlijk heel erg van uw werksituatie af. Gaat u zelf trouwen, ook dan draagt u natuurlijk een mooie stropdas. Omdat u zelf dan in het middelpunt van belangstelling staat, mag ook uw das wel iets extra’s hebben. Om mannen goed van dienst te zijn bij de keuze hierin, zijn er vaak speciale collecties stropdassen die geschikt zijn voor bruidegoms. Dat maakt het kiezen van een geschikt exemplaar weer een heel stuk eenvoudiger. Draagt u ook in uw vrije tijd graag een stropdas, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk nog veel groter. U kunt dan voor modellen kiezen met bijzondere kleuren of afbeeldingen erop. Alles kan en mag dan.

Veel keus in stropdassen

Het mag dus duidelijk zijn dat niet alle stropdassen voor iedere gelegenheid even geschikt zijn en daarom is er tegenwoordig ook een ruime keus op dit gebied. Op wat voor punten wijken de verschillende exemplaren nu van elkaar af? Er zit verschil in:

  • de gebruikte materialen, zoals wol of zijde
  • de kleuren
  • de lengte en breedte van de das
  • eventuele afbeeldingen of patronen

Zoals gezegd zijn stropdassen met afbeeldingen eigenlijk alleen geschikt voor gebruik in uw vrije tijd of u moet al een baan hebben waarbij dit van pas kan komen. Zo kan een kinderarts door middel van grappige afbeeldingen op zijn das bijvoorbeeld gemakkelijker contact leggen met de kinderen. Maar in principe zijn afbeeldingen dus maar in weinig situaties een goede keus. Waar u natuurlijk wel voor kunt kiezen, als u niet houdt van eenvoudige, effen kleuren, is stropdassen met patronen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel exemplaren verkrijgbaar met een eenvoudige diagonale streep of met een ruitje. Ook hierin zit weer veel verschil, want de ruitjes kunnen natuurlijk groot zijn of juist heel erg klein. En dat geldt ook voor strepen, deze kunnen breed zijn, maar ook smal en dit geeft weer een heel ander effect. Ook als u redelijk neutrale stropdassen dient te dragen voor uw werk, is er dus nog best wel wat te kiezen. Gaat u trouwen en bent u voor die gelegenheid op zoek naar een mooie das? Dan is het belangrijk om over een kleurstaal te beschikken, bijvoorbeeld een kleurtje dat in de trouwjurk van uw partner verwerkt zit. Aan de hand daarvan kan er dan gezocht worden naar een geschikt exemplaar. Veel zaken hebben speciale stropdassen in hun collectie voor bruiloften, met bijvoorbeeld een bijzonder patroon erop geborduurd. Ook de gebruikte materialen zijn vaak een stuk luxer, zodat ze echt afwijken van de gewone exemplaren voor dagelijks gebruik.

Speciale exemplaren

Naast de hiervoor genoemde soorten stropdassen, zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden. Zo zijn er voor kinderen bijvoorbeeld speciaal op maat gemaakte modellen te krijgen, zodat ook zij er tijdens een bruiloft of een andere bijzondere gelegenheid er mooi uit kunnen zien. Houdt u niet van het knopen van stropdassen? Dan is het misschien verstandig om te kiezen voor een model dat u gewoon aan uw kleding kunt vastklikken. U hoeft dan nooit meer ‘s ochtends aan de slag met het goed knopen van de das. Hebt u een eigen bedrijf en wilt u graag dat iedereen dezelfde stropdassen draagt? Dan kunt u ervoor kiezen om speciaal voor uw onderneming dassen te laten maken. U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een kleur die bij uw bedrijf past en uw logo of uw bedrijfsnaam op de das laten borduren of drukken. Op die manier creëert u op een heel eenvoudige manier een zakelijke uitstraling en maakt u een eenheid van uw personeel. Bovendien zijn ze door het logo meteen goed herkenbaar. Stropdassen.nl is een zeer geschikt bedrijf voor het laten maken van uw eigen speciale stropdassen, zij bieden ook voor kleine bedrijven goede mogelijkheden voor het laten maken van een stropdas met eigen logo. Bovendien kunnen zij voor de dames shawls maken die precies bij de stropdassen passen, zodat er echt eenheid gecreëerd wordt. Natuurlijk hebben zij ook voor andere gelegenheden een zeer ruime collectie. Of u nu op zoek bent naar een stropdas voor uw werk, voor een bruiloft of een andere gelegenheid, u vindt het bij hen allemaal. Gaat u binnenkort trouwen, dan kunnen zij u ook helpen met het vinden van de juiste stropdas. Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden die zij u kunnen bieden, neem dan eens een kijkje op hun website.