Voip, wat is het?

VoIP Provider Voicedata - zakelijke telefonie en internet

Misschien heb je al eens gehoord van voip, maar de kans bestaat ook zeker dat dit iets is waar jij nog helemaal niet mee bekend bent. Voordat we gaan vertellen over de voordelen die dit biedt en over de mogelijkheden dat het bedrijf Voicedata op dit vlak te bieden heeft, willen we daarom eerst meer vertellen over wat het nu precies is. Het zal misschien wel duidelijk zijn dat het hier om een afkorting gaat, maar waar staat het precies voor? Voip staat voor Voice over IP. Met dat laatste wordt dan het IP-adres van je computer bedoeld. Met andere woorden, het gaat hierbij om bellen via je internetverbinding. Dit in plaats van het gebruik van een vaste telefoonlijn of mobiele telefonie. Over het algemeen zijn het bedrijven die van deze dienst gebruik maken, al zal het bij particulieren ook wel bekend zijn door programma’s als Skype, dan bel je immers ook via het internet. Voor particulier gebruik voldoet de analoge telefoonlijn of ISDN nog prima, maar veel bedrijven lopen tegen de beperkingen hiervan op. Voor het zakenleven is voip dan ook echt een uitkomst!

Voordelen van voip

Wat zijn nu precies de voordelen van voip ten opzichte van vaste telefoonlijnen of mobiele telefonie? Een eerste grote voordeel is financieel. Het is een veel efficiëntere manier van vele telefoontjes verwerken en voor bedrijven die vaak gebeld worden of voor klantenservices is het dan ook een ideale oplossing. Door de efficiënte communicatie die via het internet verloopt, liggen de kosten vele malen lager dan wanneer er analoog gebeld wordt. Dat is interessant voor jou als bedrijf, omdat je hier de kosten mee in de hand houdt, maar ook voor jouw klanten, omdat je hen geen dure telefoontarieven door hoeft te berekenen. Een ander voordeel is dat bepaalde aanbieders van voip, zoals Voicedata, ook softwarematig veel voor je kunnen betekenen en er zo voor kunnen zorgen dat jouw telefoniefaciliteiten altijd volkomen up-to-date zijn. De bereikbaarheid is bovendien optimaal, omdat je niet gehinderd wordt door de beperking van telefooncentrales. Biedt het dan alleen maar voordelen? Nee, er is ook zeker een nadeel te noemen en dat is juist het punt dat alles via internet verloopt. We weten allemaal dat internetverbindingen wel eens uit kunnen vallen en dan zou alles meteen helemaal plat liggen. Lichtpuntje is dat dit in Nederland niet vaak gebeurt en dat je bovendien voor dit soort gevallen kunt kiezen voor hosted voip, waarmee gesprekken doorgezet kunnen worden naar mobiele nummers.

Kies voor Voicedata

Lijkt het jou interessant om voor jouw bedrijf ook over te stappen op voip, dan moet je dit zeker doen via Voicedata. Waarom? Omdat zij:

  • betrouwbaar en professioneel zijn
  • veel ervaring op dit gebied hebben
  • totaalpakketten bieden die aansluiten op jouw wensen

Dat zij ervaren zijn, blijkt wel uit het feit dat zij al sinds 2004 bezig zijn op dit vlak en daarmee een van de eersten waren die zich hiermee bezig hielden. Ze hebben daardoor veel kennis van deze materie en kennen niet alleen de pluspunten, maar ook de valkuilen. Hierdoor kunnen zij de beste voip diensten aanbieden, zij hebben alle problemen ondervangen en oplossingen ervoor bedacht. Een ander pluspunt is natuurlijk het feit dat je bij hen voor meer dan alleen dit terecht kunt, zij bieden diensten op het gebied van mobiele of vaste telefonie, internet en skype voor de zakelijke markt. Je kunt daardoor ook totaalpakketten bij hen afnemen die helemaal afgestemd zijn op wat jouw bedrijf nodig heeft. Zoek jij een nieuwe partner op het gebied van telecomdiensten of heb je interesse in voip? Neem dan zeker eens contact op met Voicedata! Lees meer…