Website maken

Gratis website maken met onze Website Builder | Terdis Webhosting

Geen enkel bedrijf komt er tegenwoordig nog onderuit: een website maken. En niet alleen voor bedrijven, maar ook voor diverse instellingen is het gewoon noodzaak om over een eigen webpagina te beschikken. Het is immers de manier om te laten zien waar jij als onderneming of instelling voor staat en wat mensen van jou kunnen verwachten. Ook kun je natuurlijk een persoonlijke website maken, bijvoorbeeld omdat je een langdurige reis gaat maken en je graag de familie en vrienden op de hoogte wilt houden van wat je onderweg allemaal meemaakt. Je kunt dit dan doen door gebruik te maken van een van de reisblogs waar je een eigen pagina kunt krijgen, maar waarom niet meteen een hele eigen webpagina opstarten? Je hebt dan alle ruimte die je nodig hebt, je kunt zelf de indeling bepalen en je hebt gewoon veel meer mogelijkheden dan wanneer je van een standaard reissite gebruik maakt. Er zijn dus heel veel verschillende redenen waarom je kunt kiezen voor een website maken. Wat echter de reden ook is, voordat je hiermee aan de slag kunt gaan moet je eerst een domeinnaam bedenken en laten registreren.

Domeinnaam voor website maken

Waarom is dit nu de eerste stap van het proces van een website maken? Omdat je eerst natuurlijk een bepaalde ruimte op internet moet hebben die als het ware van jou is. Het verzinnen van goede domeinnamen kan nog best lastig zijn en het is tegelijkertijd ook een heel belangrijk punt. Het gaat hier immers wel om het webadres, het adres waar jij op te vinden zult zijn. Dit moet dus duidelijk zijn en tegelijkertijd ook niet te lang of te ingewikkeld, want dan kunnen mensen het niet onthouden en niet gemakkelijk terugvinden. Voordat je de website maken gaat, moet je dus eerst een domeinnaam bedenken. Heb je wat bedacht, dan moet je dit ook nog ergens laten registreren en dat kun je dan doen bij een webhosting site, zoals Terdis. Bij hen kun je eerst controleren of de naam die jij in gedachten had nog beschikbaar is en zo ja, dan kun je deze meteen bij hen vastleggen. Hier betaal je dan een bepaald bedrag per maand voor en dan zorgen zij ervoor dat dit gedeelte allemaal goed werkt. Wil jij een website maken, dan is dit dus het eerste wat je moet gaan doen.

Terdis voor gratis template

De tweede stap is dan het daadwerkelijk aan de slag gaan met de website maken. Dit kun je uitbesteden aan professionals, maar je kunt hier tegenwoordig ook echt prima zelf mee aan de slag gaan. Er zijn veel kant en klare templates te krijgen die je gratis kunt gebruiken en zelfs als je weinig verstand van deze materie hebt kun je hier mee werken. Nadeel is echter wel dat deze gratis sites vaak vol zitten met reclame en daar zit je natuurlijk niet altijd op te wachten. Wil je dit voorkomen, dan kun je het best jouw website maken via Terdis. Zij hebben geen vervelende reclamebalkjes in hun templates zitten. Dit bedrijf is dus in vele opzichten een goede keus:

  • je kunt eenvoudig je domeinregistratie bij hen regelen
  • de tarieven voor de hosting liggen laag
  • zij kunnen jou helpen met het verhuizen van jouw domein als je graag naar hen over wilt stappen
  • zij bieden gratis templates die vrij zijn van reclame

Wil jij dus ook zelf aan de slag met een website maken en moet je hiervoor nog een domein vastleggen? Of heb je al een domein en wil je deze verhuizen? Bij Terdis ben je altijd aan het juiste adres voor dit soort zaken!┬áLees meer…